Activiteiten 2021

Zaterdag 3 Juli om 15.30u opening toeristisch seizoen op de zeedijk.

In aanwezigheid van de Burgemeester en schepenen.

-

Woensdag 14 juli en woensdag 11 augustus “gezinsfietstocht met start om 13.15u- Zeedijk-13.30u aan het Gemeenschapshuis.

Woensdag 21 juli van 11.00u tot 12.00u aperitiefconcert op de Zeedijk door

" Polderhalm Dudzele"

Schattenjacht thv het speelplein op vrijdag 2,9,23 en 30 juli en 6,20 en 27 augustus aanvang 14.00u.

Op dezelfde data’s van schattenjacht en fortenbouw  houden we ook een wedstrijd “de mooiste bloem”.

Bloemen binnenbrengen aan de stand van het feestcomité van 13.30u  tot 15.00u..

Fortenbouw op 16 juli en 13 augustus om 14.00u.

Op dinsdag 31 augustus ”Petanque toernooi op de terreinen van “Stella Maris” aanvang 14.00u.

Dorpskermis gaat dit jaar door op zaterdag 28 augustus

Met “Rommelmarkt in de Heiststraat, Ploegstraat  en Marktplein. Opening van de kermis door “Poldergalm” om 11.00u.

Start Café Abri Kustlaan?

SEA-Ku(n)st Front gaat dit jaar ook weer door elke zaterdag en zondag van 14.00u tot 18.00u in de maanden juli en augustus.

In de gebouwen van de oude vismijn.

Bijkomende vraag: Wij zouden graag elke woensdag in juli en augustus een springkasteel plaatsen op de zeedijk waar er plaats is.

Dit in de namiddag van 13.30u tot 17.00u.

Uiteraard kan alles pas doorgaan als de nodige voorzorgen zijn genomen in verband met Covid.

St. George's  Day

Naar jaarlijkse traditie houden wij er aan de slachtoffers van de Raid op Zeebrugge te herdenken.
We doen dit het weekend van 23 april en op 23 april gaan we steeds naar Dover.
Helaas kunnen we het niet organiseren zoals we gewoon zijn gezien de pandemie.
Toch houden we er aan een korte plechtigheid te organiseren op beide locaties.
Volgend jaar hopen we weer op een normale editie en die zie er als volgt uit.
Een plechtigheid op zaterdag aan het monument op de zeedijk.
Op zondag is er steeds een oecumenische dienst in de Sint-Donaaskerk.
Nadien gevolgd door een bloemenhulde op de begraafplaats naast de kerk en aan het monument aan het Admiraal Keyesplein.
Elk jaar is er voor het zesde leerjaar een schoolwedstrijd met prachtige boekenprijzen.
We bezoeken ook het For Freedom Museum met gans de klas.
Hopelijk is het volgend jaar opnieuw zoals vanouds.

Herdenking

" Herald of Free Enterprise "

Zaterdag 6 maart was het 34 jaar geleden dat de ramp met de “Herald of free Enterprise”zich voltrok.

Wij als feestcomité samen met de stad Brugge houden er aan dit elk jaar te herdenken.

Zondag 7 maart om 10 uur hebben we in aanwezigheid van burgemeester Dirk Defauw en schepen Matthys Goderis en enkele genodigden bloemen neergelegd om de slachtoffers te herdenken.

Dit mag nooit vergeten worden.

Minigolf / tennis strandwijk Zeebrugge
Graag 3 min van jullie tijd om deze enquête in te vullen aub? Het gaat om de uitbating van de minigolf, tennis en bijhorende horecazaak. Dus niet over het "ex zwembad ". Dat is een aparte vragenlijst.