Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Seniorenfeest 28 november 2014

Vrijdag 28 november zette het Feestcomité een punt achter 2014 met een daverend Seniorenfeest!

Gelukkig konden wij opnieuw beroep doen op onze charmante gastvrouwen om de equipe te versterken want niet minder dan 145 goedgemutste mensen vonden de weg naar feestzaal Albatros. Op de menu stonden niet enkel zoete pannenkoeken met geurige koffie, maar eveneens lekkere gedroogde ham met vers brood en smeuïge boter. Overgiet dit alles met swingende muziek van Roberto’s Live Band en dan krijg je gegarandeerd bijna iedereen op de dansvloer.

Uiteraard deden ook Sint met zijn Pieten nog meer dan een duit in het zakje zodat 2014 met een waar orgelpunt werd afgesloten!

En in de verte zien we al 2015 gloren.  Wedden dat we ook dan meer dan ons beste beentje zullen voorzetten?

 

Reis naar Utrecht 6 september 2014

Voor het tweede jaar op rij trok het Feestcomité Zeebrugge met een volle bus op citytrip. Dit jaar werd het mooie Utrecht in Nederland bezocht.

Vroeg in de ochtend van die zonnige zaterdag 6 september, met een bus vol goedgemutste citytrippers, zette Albion Tours zijn beste wieltje voor om hen tijdig op hun bestemming te brengen.

Na aankomst was het meteen alle hens aan dek om in te schepen voor een rondvaart op de prachtige Utrechtse grachten. De rivier De Vecht, de Kromme Rijn, singels en grachten, oude gebouwen, kerken en parken en niet minder dan 30 bruggen passeerden onder het goedkeurend oog van alle deelnemers.

Daarna was iedereen vrij om naar hartenlust te genieten van straatjes en pleintjes, mooie winkels en leuke terrasjes.

Veel te vroeg echter wezen de cijfers van de klok weer huiswaarts!

Het was dan ook een meer dan tevreden publiek dat rond 21 uur veilig en wel in Zeebrugge aan kwam.

 

 

Krakersfeest 4 september 2014

“Het feestcomité zorgde voor een swingend orgelpunt van de kermisweek. Donderdag 4 september was de Albatros goed gevuld met  een ruime schare dansers voor een gezellig namiddagje. Iedereen genoot van een koffietje of een lekker pintje en een leuke babbel totdat de beentjes konden gestrekt worden. Volop ambiance!

Uiteraard ontbrak de klassieker niet : boerenbrood met lekkere ham. Smullen tot de buikjes rond waren. Maar ook de tombola met lekkere fruit - en groentemanden kon op heel veel bijval rekenen.

Als toetje werd iedereen dan nog eens getrakteerd op een drankje om het Krakersfeest, en dus ook de kermisweek, af te sluiten.

Tot volgend jaar!”

 

Kermispetanque 2014

Dinsdag 2 september  is naar jaarlijkse gewoonten petanque in het St Donaaspark in Zeebrugge ,wel 40 inschrijvingen en evenveel kijklustigen waren van de partij onder een stralende zon met een natje en een droogje .

Zie hier wat foto s.

In de tent voor wat afkoeling Het startsein wordt gegeven Ja wie is nu gewonnen? De lijst wordt gemaakt Iedereen is aandachtig aan het spelen Paula zal nog eens gooien terwijl Robert toekijkt Jean en Gilbert staan aan de bbq Geert en Gilbert drinken altijd een cola !!! Even uitrusten in de zon Proficiat Mijnheer Ook een dikke proficiat van Michel En natuurlijk een kus van de Voorzitter De winnaars Nu op naar volgend jaar

Kermiskaarting en Troumadam

Maandag 1 september  2014  Kermiskaarting en Troumadame in zaal Albatros.

De Voorzitter en Geert doen de inschrijvingen Aandachtig de kaart aan het lezen Zeer stil in de zaal Een volle zaal Sssssssssssssssst zo aandachtig Robert en Jean doen de tromadam De prijzen worden uitgedeeld Iedereen tevreden naar huis

Zaterdag 30 augustus 2014 Dorpskermis

Eén zekerheid eind augustus: Zeebrugge kermis in de regen.

Dit jaar was geen uitzondering.   Tussen 2 buien door openden de Brugse Dorpsmuzikanten de feestelijkheden.  Na de middag, met een beetje hulp van de weergoden, verliep alles vlot en droog. Diverse activiteiten op en rond het marktplein en Heiststraat zorgden voor de nodige animatie: een rommelmarkt, het springkasteel en een opvoering van het toneelstuk  “een ongeweune gast” door De Splenters   in den hof van de Pastoor.

Ook de plaatselijke dansgroep Sans Soucis voerde onder massale belangstelling een 15-tal dansjes op in de Ploegstraat.  Enkele foto’s :

 

Schattenjacht 08-08-2014


"Tussen 2 buien in werd er verwoed gezocht naar de verborgen schatten op het Zeebrugse strand....
Hoewel de zon niet van de partij was, waren er toch enkel zonnige kindergezichten te vinden. Vooral toen de gevonden schatten ingeruild werden voor een lekker ijsje of een go-car ritje bij de plaatselijke handelaars!"


 

Woensdag 23 juli  2014 Gezinsfietstocht

Vincenzo Nibali kon er wegens verplichtingen in Frankrijk niet bij zijn.  Toch trotseerden een grote groep fietsers de warmte om er een gezellige gezinsfietstocht van te maken.  De eerste bevoorrading was voorzien in het Natuurpunt Bezoekerscentrum Groenwaecke in Uitkerke.  Daarna was het stevig doorfietsen tot Lissewege waar we werden opgewacht door een verfrissend drankje in Dienstencentrum Levensvreugde.  Een gele trui en medailles werden er niet uitgedeeld maar dat kon de vreugde niet bederven.  Enkele foto’s.

 

 

Dinsdag 22 juli "Dance Kaleidoscope"

Maandag 21 juli 2014 Komtuveu

Feest in België, feest in Zeebrugge.  Met de wind in de haren onder een bewolkte hemel dansten aanwezigen, groot en klein, bij het optreden van Komtuveu.  2 DJ’s en 5 animatoren zorgden ervoor dat alle stoelen werkloos waren en dat de dansvloer overvol stond.  Enkele foto’s ....

 

Maandag 21 juli  2014 Aperitiefconcert " Poldergalm Dudzele "

Zondag 20 juni 2014 Zomeraperitief Lotto op de Zeedijk in Zeebrugge

Het voorprograma met Maarten Cox Sophie Dewaele Maureen Ambiance verzekert een bomvol plein Maarten Cox Dean Wendy Van Wanten Colega Rudi

Fortenbouwwedstrijd voor het gezin

 

18 Juli 2014.  34 Graden en dus veel te warm voor een ijssculptuurwedstrijd.  Voor een fortenbouw in het zand was dit het ideale moment.  Een tiental groepen trotseerden de verzengende hitte voor de wedstrijd en dit alles onder het alziend oog van Michel Monbaliu en andere bestuursleden van het feestcomité.  Als afsluiter waren de prijzen af te halen bij de plaatselijke handelszaken .   Enkele foto’s.

Onze nieuwe vlaggen De jury

Zondag 13 juli 2014 minigolftornooi

Op 13 juli genoten sportievelingen, jong en oud, van het Minigolf-tornooi langs het Duinpad in Zeebrugge.  Vergezeld van een lichte zeebries en een stralende zon maakten we de volgende foto’s.

 

De inschrijvingen Jean is ook in de jury Alain-Paula-Christiane en Gilbert Familie Ducoulombier Hugo-Mark en Michel Christiane en Gilbert berekenen de uitslag Even rusten Paula in actie

Schattenjacht vrijdag 11 juli 2014

Op 11 juli vond de jaarlijkse schattenjacht plaats op het strand in Zeebrugge.  Meer dan 85 schattenjagers van alle leeftijden gingen op zoek naar leuke prijzen.  Dit ten voordeel van de plaatselijke handelszaken  met minigolf , verfrissende ijsjes en rondritten met de go-carts .

Er waren ook nog andere leuke prijzen.  Enkele impressies :

Receptie "Voorstelling evenementenfolder" op vrijdag 20 juni 2014 in het gemeenschaps huis in Zeebrugge.

 

“Adverteerders verwend op receptie voorstelling evenementenfolder”

 

In aanwezigheid van schepen Mieke Hoste, later ook nog schepen Dirk De fauw, werd de nieuwste folder aan de aanwezigen voorgesteld. Meer dan ooit werden er adverteerders gezocht én gevonden om dit te kunnen realiseren. Iedereen was het er dan ook over eens dat dit één van de meest succesvolle edities was.

Vele handelaars maken van dit medium gebruik om hun zomerprogrammering extra in de verf te zetten. Uiteraard noteert ook het feestcomité een agenda van vele activiteiten in deze brochure. Activiteiten georganiseerd door Handelsgebuurtekring Zeebrugge-Bad, Feestcomité Lissewege en Zeebrugge en diverse andere organisatoren vonden er een plekje.

Het Feestcomité maakt elk jaar gebruik van de voorstelling van haar zomerbrochure om haar adverteerders extra te verwennen. Uiteraard is er een drankje, maar ook de verse maatjes en sprot werden bijzonder gesmaakt!

De foto’s spreken voor zich!

Laten we kort wezen : de afwezigen hadden ongelijk!

 

Herdenking SGD op 27 april 2014 in Zeebrugge dorp

 

Het sluitstuk van de SGD herdenking wordt traditioneel geplaatst op zondag.

Op verschillende locaties in het dorp wordt het programma afgewerkt.

De start wordt gegeven in de Sint-Donaaskerk, waarna het gezelschap zich verplaatst naar het aanpalende Brits-Duits militair kerkhof. Daar werd een uitgebreide bloemenhulde gebracht door een ruime schare hooggeplaatste personen, waaronder de ambassadeurs van het Verenigd Koninkrijk en de Duitse Bondsrepubliek.

Van daar gaat het naar Admiraal Keyesplein, de grote receptie in het Gemeenschapshuis met huldiging van de winnaars van de SGD schooljeugdwedstrijd en tot slot een gezellige lunch in zaal Albatros.

Omstreeks 16:00 wuifden wij onze Britse vrienden uit en konden wij terugblikken op een meer dan geslaagd weekend!

Herdenking SGD op 26 april 2014 op de Strandwijk

 

Op zaterdagochtend omstreeks 11:00 werd de herinnering aan de gebeurtenissen op de muur, nu 96 jaar terug, opnieuw opgefrist met een bloemenhulde en het vertolken van de nationale volksliederen.

Deze tweede dag in het drieluik van SGD is traditioneel gehuld in een militaire kleedje.

Naast onze Britse genodigden werd ook dit jaar de aanwezigheid van een peloton Belgische militairen en de muziekkapel van de Belgische Navy gesmaakt.

Uiteraard ontbraken de militaire vertegenwoordigers niet op het appel en zorgden samen met een uitgebreide groep vaandeldragers voor een stemmige herdenkingsplechtigheid.

 

Verbroederingsfeest op 25 april 2014 in IBIS Styles hotel

 

De afvaardiging van de Royal Marines kiest sinds enkele jaren voor het IBIS Styles hotel als nieuwe pleisterplaats voor hun verblijf tijdens het St-George’s-Weekend in Zeebrugge.

Op de eerste avond van hun verblijf biedt het Feestcomité een bescheiden diner aan tijdens het Verbroederingsfeest.

Dit jaar waren Luitenant Kolonel Nunn en zijn echtgenote Siobhan  samen met Veronica Philpott, Mayor of Dover, onze eregasten.

De ijstaart met de Belgische en Britse vlag was de eyecatcher van de avond.

Enkele impressies van deze onderhoudende avond:

Ringing of the Bell in Dover op 23 april 2014

 

Naar wat ondertussen een traditie is geworden, trok het Feestcomité Zeebrugge op 23 april naar Dover.

Op initiatief van gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke, en in het gezelschap van provinciegouverneur Carl Decaluwé en schepenen Martine Matthys en Philip Pierins, werd hulde gebracht, met bloemen en gebeden, aan alle slachtoffers van de raids op Zeebrugge en Oostende, aan het Zeebrugge Memoriaal op de St James’ Cemetery in Dover.

Even later, om 12 uur stipt, wordt dan de “Eight Bells” ceremonie voltrokken ter hoogte van de Town Hall in Dover centrum.

Na een lunch in Cullins Yard (een aanrader als je ooit in de buurt bent!) brachten we nog, op speciale uitnodiging, een bezoek aan de tentoonstelling “Dover and the Great War” in het Dover Museum, een tijdelijke tentoonstelling van 3 februari tot 3 januari 2015.

Op de terugweg waren er enkel glunderende gezichten na een meer dan geslaagde hernieuwing van de bestaande vriendschapsbanden met onze Britse partners!

 

De paasklokken waren er dit jaar vroeg bij! Zaterdag 19/04 hadden ze even vertraging omwille van de regen maar konden toen veilig landen in de tuin van de pastoor in de Heiststraat.

Met zo’n 35 paar jonge, graaiende en grijpende handjes, werd de overvloedige oogst in een mum van tijd verzameld en in mandjes ondergebracht! Alvast een meer dan geslaagde eerste afspraak met de paasklokken. Toen ze vertrokken, beloofden ze om volgend jaar terug te keren en de paashaas zelf mee te brengen. We kijken er al naar uit!

 

 

 

Seafront Zeebrugge en Feestcomité Zeebrugge openen herdenkingsexpo:

" Belegerde Kust, bezette Haven ! "

Op /08/ 04/ 2014 opende Sofie Pieters,manager Seafront en Michel Monbaliu,voorzitter Feestcomité de thematentoonstelling.Aan de hand van 5 thema's wordt er ingegaan op enkele aspecten van het dagelijks leven in Zeebrugge in deze troebele oorlogsperiode.

Maar uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de Saint-George's Day raid op de havenmuur.Tevens is er ook aandacht voor de problemen die toen ontstaan zijn en vandaag nog verder duren.Een voorbeeld daarvan is het dumpen van een gigantische hoeveelheid oorlogsmunitie ter hoogte van de Paardemarkt voor de kust van Heist.

Maar uiteraard was niet alles kommer en kwel.Zo heeft de herdenking van Saint- George's Day tot vele hechte vriendshappen geleid en in de aanloop naar de honderdste herdenking zullen vriend en vijand herenigd worden door de aanwezigheid van zowel de Britse als de Duitse Ambassadeur!

Het tentoongestelde ( Foto ) materiaal werd geput uit de privé collectie van Walter Dobbelaere en de collectie van het Feestcomité Zeebrugge die permanent is ondergebracht in Seafront.

Het bezoek van de tentoonstelling is vervat in het toegangsticket voor Seafront.

 

 

 

Receptie 22 januari 2014

Voorzitter Michel Monbaliu verwelkomde de meer dan 200 genodigden.De zaal zat afgeladen vol met oa Renaat landuyt  Joachim Coens en andere sympathisanten.

Tevreden blikte Michel terug op de activiteiten van het voorbij jaar.Ook voor 2014 gaf hij reeds een voorproef van wat komen zal en bevestigde dat het voltallige team klaar stond om er een succesvol jaar van te maken.

Ook de Burgemeester sprak vol lof over de realisaties van 2013.Bovendien beloofde hij plechtig om met z'n fiets door de Heiststraat  te rijden.Een belofte die werd bezegeld met een stevig applaus.

Vervolgens bedankte Michel nog alle leden die elke dag weer hemel en aarde verzetten tijdens de organisatie van de verschillende evenementen . 

Ter afsluiting waren er hapjes en drankjes ter begeleiding van talloze gesprekken.

De nieuwe vlag De Voorzitter Michel De Burgemeester De Sponser Georges en Gerard hebben alles onder controle 225 genodigden luisteren aandachtig naar de toespraken Michel en Christiane Maurice-Franky en Marc Onze lieve soepdame Greta Chris en Gilbert genieten van een paljas Iedereen proeft aan de paljas Over wat zouden ze het hebben ? Jaqueline en Paula even voor de fotograaf Gezellig wat babelen Groepsfoto