Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2 de kerstpetanquetornooi

Het weerbericht voorspelde niet veel goeds voor woensdag 28 december 2016.
Mist, mist, mist en nog eens mist…. maar... sommigen smeten raak !
Koude voeten, koude handen, koude neus…. warme vriendschap !
Het 2e Kerst petanque tornooi van het Feestcomité Zeebrugge was weer TOPPIE !

De zon was deze keer niet van de partij op de Kerst petanque georganiseerd door het Feestcomité in samenwerking met de Stella Maris petanque club.Toch vonden niet minder dan 36 deelnemers de moed om de ijskoude ballen zo dicht mogelijk bij het but te krijgen en zo één of meerdere flessen wijn uit het mooie prijzenpakket op te kop te tikken.

Het Feestcomité zorgde naar goede gewoonte voor wat comfort onder de strategisch opgestelde tenten die tevens onderdak boden aan allerlei lekkere dranken en smakelijke worstenbroodjes.

Ondanks de kou werd het dus toch een succesvolle namiddag en komt er zonder enige twijfel volgend jaar een nieuwe editie.

Misschien is de zon dan weer van de partij?

Seniorenfeest.

Sint en senioren geven er een lap op!

 

Vrijdag 25 november was het opnieuw verzamelen geblazen voor het jaarlijkse Seniorenfeest in zaal Albatros. Het Feestcomité zorgt elk jaar opnieuw voor alle nodige ingrediënten om van dit feest een klapper van jewelste te maken.

Ook dit jaar was de zaal barstensvol flukse vijftigers, zestigers en ga zo maar door, die geen plaatsje vrij lieten op de dansvloer. Ambiance troef met een hapje en een drankje geserveerd door de equipe van het Feestcomité. Finaal viel de Sint geflankeerd door enkele stevige Pieten de zaal binnen om iedereens doopceeltje te lichten en wonder boven wonder : iedereen was dat jaar braaf geweest! De gezichten stonden toen uiteraard enkel op vrolijk.

Meer dan tevreden kon iedereen toen naar huis terug keren. Of dat in een rechte lijn gebeurde, weten wij echter niet…  

Het Feestcomité Zeebrugge in samenwerking met de Nationale Strijdersbond en Ere lid Georges Allaert afdeling Zeebrugge herdenkt de wapenstilstand op 12 november 2016 in de St Donaaskerk te Zeebrugge,opgeluisterd door Sint Cecilia harmonie uit Steenbrugge met nadien bloemenhulde aan het monument.

Hier een prachtige tekst gemaakt door Georges.

TOESPRAAK AAN HET MONUMENT 2016

Soldaten staken het vuren en leggen de wapens neer.

Iedereen vol blijdschap want de oorlog is gedaan.

Iedereen is blij, tot men beseft hoeveel onschuldige slachtoffers ze hebben gemaakt.

11 november, een dag om nooit te vergeten. De dag van staakt het vuren, de dag van blijdschap.

11 november, elk jaar worden ze herdacht de dappere oud-strijders en gesneuvelden.

Aan deze oorlogen namen ze deel omdat een heilige plicht hen oplegde hun Vaderland te verdedigen en hun “nakomelingen” de vrijheid te geven.

De Mugge van Brugge

Geen Halloween maar wel Willy Lustenhouwer?

Zaterdag 29 oktober 2016 om 20 uur bracht het Feestcomité “De Mugge van Brugge” die een echte hommage aan de Brugse cabaretier Willy Lustenhouwer op de planken van het gemeenschapshuis neerzette.

Ruim 160 mensen genoten met volle teugen van de sprankelende anekdotes over Willy Lustenhouwer .En dat er gelachen werd!

De zakdoekjes moesten niet ver uit de hand zijn om de lachtraantjes te drogen.

In de pauze achteraf werd er druk nagepraat onder het nuttigen van een lekker drankje aangeboden door het Feestcomité Zeebrugge.

Volgend jaar komt er terug een vernieuwde show.

Afspraak volgend jaar dan maar?

 

 

 

Feestcomité Zeebrugge viert zijn voorzitter.
 
Op 21 oktober 2016 werd Michel Monbaliu 65 jaar en het Feestcomité Zeebrugge vond het moment gekomen om hun voorzitter eens in de bloemetjes
(lees : Brugse Zot)  te zetten.
Zaterdagavond 22 oktober kwamen alle leden van het Feestcomité met partner, alsook de kinderen en kleinkinderen van Michel, samen in de foyer van het Gemeenschapshuis voor een hapje en een drankje.
Het werd een gezellige avond en Michel was aangenaam verrast.
 

 

Eéndagreis naar de Westhoek

 

Met een luxe autocar van Albion Tours reden wij op zaterdag 3 september naar de prachtige streek van de Westhoek. Deze daguitstap werd georganiseerd door het Feestcomité van Zeebrugge.

Eerst naar Roeselare, waar we bij aankomst ontvangen werden in Brasserie de Koornbloem voor een tas koffie en een boterkoek..

Daarna volgde een bezoek aan het wielermuseum te Roeselare  “Koers is religie” : een expo van het wielermuseum in de Paterskerk waar we een rondleiding kregen met gids.

Vanuit Roeselare vertrokken we dan richting Ieper waar we tegen 12u het middagmaal konden nuttigen in het Novotel Ieper Centrum.

Na het middagmaal werden we omstreeks 14u30 verwacht in Westouter voor een rondleiding met gids op het domein Entre-Deux-Monts.

Na het degusteren van de wijn hadden we nog wat tijd om één of meerdere lekkere Picons te drinken in “Den Heksenstoel” te Loker.

Om 18u werden we opnieuw verwacht in het Novotel Ieper voor een broodjesbuffet met koffie.

De dag sloten we af met het bijwonen van de Last Post (om 20u) onder de Menenpoort waar het Feestcomité een bloemenkrans  neerlegde.

Met speciale dank aan Maurice Van Isacker die ons met hart en ziel zijn geboortestreek leerde kennen.

 

 

 

Vredesklaroenen

 

Stilaan geraakt iedereen ervan overtuigd dat wij elke gelegenheid moeten aangrijpen om het belang van echte vrede te onderstrepen.

Ter gelegenheid van de Vredesweek organiseerde het Feestcomité een kort bezinningsmoment op het militair kerkhof op zondag 18/09.

Onze voorzitter Michel nam iedereen mee op sleeptouw met het verhaal van de Kinderbrug.

Luc Dhondt en Luc Toussaint gaven daarna het beste van zichzelf op hun instrumenten terwijl Luc Dhondt telkens een korte inleiding bij de verschillende liedjes gaf.

Een stemmig moment, even kort stilstaan, en daarna weer verder gaan op deze nazomerse zondag.

 

 

KRAKERSFEEST 1 SEPTEMBER

Kermis voorbij, zomer bijna voorbij….. maar dan toch eerst nog het Krakersfeest !
Een 100 actieve 60-plussers waren present op het Krakersfeest. Na een koffietje met een eclair of een frangipane kon er op de tonen van Philip Boterman vlijtig gedanst en geswingd worden.
Was er te weinig cava in het glas, geen schuim genoeg op het bier, ……. het team van Michel Monbaliu zorgde er voor dat iedereen op zijn wenken bediend werd.
Nog een flinke boterham met hesp, een traktatie van het Feestcomité en iedereen ging moe en tevreden naar huis.
Tot volgend jaar !


 

KERMIS PETANQUE

Dinsdag 30 augustus had onder een staalblauwe hemel de jaarlijkse kermis petanque plaats op het Stella Maris plein in Zeebrugge,met 45 inschrijvingen gaf iedereen het beste van zich zelf ,en het was er super gezellig,natuurlijk was er een hapje en een drankje aangeboden van het feestcomité .

ZEEBRUGGE KERMIS

Tropische kermis te Zeebrugge

Kermiszaterdag 27/08 baadde in de zon van het ochtendgloren af! Dat was het sein om massaal alles uit de kast te halen en de rommelmarkt te stofferen en te etaleren met alle vergeten hebbedingetjes uit het verleden.

Vele kleine schatten kregen dus een nieuwe eigenaar terwijl ondertussen vrolijke deuntjes werden gespeeld door de harmonie Poldergalm, onze accordeonist, onze orgelmannen en in de verte lachsalvo’s weerklonken tijdens het wagenspel in de hof van de pastorie.

Als toetje werden wij blij verrast door de gierende gitaarklanken van Tunes Borrowed die ons uitgeleide deden naar het vervolg van de kermis met het petanque tornooi op dinsdag en het afsluitende krakersfeest op donderdag!

FESTIVAL VAN DE NOORDZEE

 

Tweedaagse Festival van de Noordzee : de klapper van het seizoen!

 

Het weekend van de 15de augustus was dit jaar extra lang doordat de maandag als extra dag kon toegevoegd worden aan de kalender van het Festival van de Noordzee. De klassieke Visserijfeesten werden immers herdoopt met deze nieuwe naam.

Om het dubbelfeest compleet te maken waren alle weergoden van de partij op dit zonovergoten gebeuren!

Het werd dus een meer dan geslaagd feest met een waaier aan activiteiten. Laat de foto’s maar voor zich spreken!.

 

DANCE KALEIDOSCOPE

Op 1 augustus hadden we de dansgroep " Dance kaleidoscope " die hun tweejarige Europese tour starten in Zeebrugge .

Het was een prachtig optreden op de dijk  onder een stralende zon ,en veel toeschouwers genoten van de dans en muziek ,en de prachtige kledij.

 

Fortenbouw

Onder een zeer strake westenwind kwamen een 20 tal dappere kinderen het beste van zich zelf geven om prachtige zandkastelen te bouwen ,en daar was het bestuur zeer fier op , ze waren ook super tevreden met de prachtige prijzen die ze van de Voorzitter van het Feestcomité Michel Monbaliu mochten in ontvangs nemen.

Dit evement is om de 2 weken op het strand van Zeebrugge en is voor iedereen gratis.

Gezinsfietstocht

Wel 20 sportievelingen deden mee aan een fietstocht van het Feestcomité Zeebrugge ,we fietsen en genoten van het landschap met af en toe een drupje regen ,maar dat kon de pret niet derven en we gaven niet op , na ongeveer een 30 km kwamen we in het mooie Lissewege  en genoten we van een natje en een droogje ,we  bezochten ook nog de tentoonstelling in de kerk en de prachtige beelden in de tuin.

SCHATTENJACHT

Wel 80 kinderen en hun ouders deden mee om de schat te zoeken onder een stralende zon.

APERITIEFCONCERT

Donderdag 21 juni 2016 ging op de zeedijk het jaarlijks aperitiefconcert door " Poldergalm Dudzele " 

Minigolftornooi

Het Feestcomité organiseerde naar jaarlijkse gewoonte en onder grote belangstelling weer een minigolftornooi in het Tenniscomplex Duinpad bij Monique.

Havenrondvaart Zeebrugge.

Iedere dinsdag in juli en augustus stappen een groep belangstellenden in een gecombineerd bus-boot havenbezoek. Dit wordt georganiseerd door het Feestcomité Zeebrugge in samenwerking met Dienst Toerisme Brugge, Rederij Franlis en MBZ.

Een professionele bus neemt vanaf de oude vismijn haar passagiers mee naar het zee-station waar een korte film de havenomgeving in beeld brengt.

Nadien wordt een rondrit gedaan in de haven,en werden we even later opgewacht door de rederij Franlis. Tijdens een gezellig tochtje van dik een uur op de zachtjes kabbelende golven geniet iedereen van het wisselend panorama van kaaien en gigantische schepen. Een frisse pint of een lekker koffietje maakt het geheel compleet.

Kortom een aanrader voor al wie van dichtbij of veraf betrokken is bij de haven van Zeebrugge!

  

 

 

Iedereen gewijd tijdens de Zeewijding!

 

De weergoden hadden blijkbaar uit het oog verloren dat de jaarlijkse Zeewijdingsprocessie te Zeebrugge op 26 juni was gepland.

Er was reeds op zaterdag beslist om de evocatie te laten plaatsvinden in de kerk omwille van de ongunstige vooruitzichten. En toch werden tijdens de reeds ingekorte tocht de hemelsluizen plotseling volledig open gezet. De deelnemers aan de stoet kwamen dan ook met een druilerige aanblik in de kerk aan.

Een stemmige viering met de uitstekende harmonie Deugd Baart Vreugd uit Waardamme kon echter iedereen opmonteren.

Op het einde van de viering verkondigde pastoor Fernand dat de paraplu gerust dicht kon blijven op de terugweg naar de receptiezaal.

Niets bleek echter minder waar toen de stoet opnieuw geconfronteerd werd met de regengoden!

Maar, eind goed, al goed, toen iedereen zijn verhaal kwijt kon op de jaarlijkse gezellige receptie aangeboden door de Stad Brugge en het Feestcomité.

En nu is het spannend afwachten of de Zeewijding volgend jaar in een nieuw kleedje wordt gestopt…

 

 

 

 

 

Het Feestcomité stelt gloednieuwe zomerbrochure voor.

Het Feestcomité stelde afgelopen zaterdag voor de 7de maal hun gloednieuwe zomerbrochure voor in het Gemeenschapshuis. Voorzitter Michel Monbaliu maakte van de gelegenheid gebruik om alle medewerkers en adverteerders die steeds bereid zijn om deze prachtige zomergids mogelijk te maken te bedanken.
Enkele activiteiten zijn de 'halve dagexcursies' met Bus-boot die elke dinsdag van de maanden juli en augustus doorgaan. Deze zomer is er wekelijks afwisselend 'schattenjacht en fortenbouw' op het strand.
Op woensdag 27 juli staat er een gezinsfietstocht op het programma
Op 14 & 15 augustus is er 'Festival van de Noordzee'
Op zaterdag 27 augustus 'Zeebrugge kermis' met rommelmarkt. Er zal een kindermolen aanwezig zijn waar de kinderen de ganse dag gratis gebruik van mogen maken. Er is ook weer toneel en een optreden van de 'Line Dancers'.
Op zaterdag 3 september richt het Feestcomité een busreis naar de Westhoek in, verdere info volgt.
Veel meer activiteiten kun je bekijken in de zomerbrochure waar tevens ook evenementen van Lissewege en Zwankendamme in vermeld staan.
Het eerste exemplaar van de nieuwe brochure werd overhandigd aan Schepen van Zeebrugge-bad 'Mieke Hoste'.
 

Noorderlicht 2016

Het noorderlicht wordt jaarlijks uitgereikt door beweging.net.Dit aan een vrijwilliger die zich belangeloos inzet.
Het is dit jaar reeds de 15e maal dat het wordt uitgereikt.
Dit jaar is de keuze gevallen op pastoor Fernand Marechal voor zijn vele werk in alle deeltakken van Beweging.net en zeewijdingscomité.
Hij heeft ook OKRA opnieuw opgestart met een volledige nieuwe ploeg.
Het noorderlicht is een kunstwerk van Zeebruggenaar Hans Vandecasteele.

Marimba on the rocks

Sfeervolle klanken uit alle hoeken van de wereld tijdens “Marimba on the rocks”

 

Dat de Stella Maris kapel met zijn intieme klankkleur veel meer te bieden heeft dan een plaats om zijn geloof te belijden, is een open deur intrappen.

Het feestcomité Zeebrugge wilde daar ook graag mee gestalte aan geven door het organiseren van een uniek concert. Met de ritmische, vaak zelfs exotische klanken van de marimba is zonder twijfel een eerste verrijkende bijdrage gebracht.

Met de muzikale duizendpoot Jan Cherlet zaten we dan ook meteen goed om op een stijlvolle wijze het instrument in al zijn facetten te laten schitteren.

Met de betoverende klanken die lang nazinderden in de lome warmte van deze zonnige zaterdag zocht het feestcomité dan ook nieuwe horizonten op.

Wie weet wat er in de verte nog verborgen zit?

 

Mannen fleuren Moederdag op!

 

Moedige mannen in het feestcomité van Zeebrugge hadden de durf om de uitdaging aan te gaan om nu eens zelf creatief aan de slag te gaan met bloemen en garen, hout en lijmpistool onder het alziend oog van Saskia van bloemenwinkel “Papaver”.

En het resultaat mocht best gezien worden. Daar kunnen de foto’s getuige van zijn.

Daarmee werd het drieluik bloemschikken mooi afgerond. De reacties van de deelnemers waren unaniem lovend zodat er ongetwijfeld een vervolg zal worden gebreid aan deze activiteit.

Maar dat is iets voor het najaar. U hoort er nog van en misschien mogen wij u ook eens begroeten?

Norbert De Cae

Noodlot slaat toe tijdens busreis Saint-George’s-Day naar Dover en Canterbury

 

Het Feestcomité speelde al enkele jaren met het idee om rond de jaarlijkse herdenking van Saint-George’s-Day in Dover op 23 april een busreis te organiseren.

Dit jaar lagen de kaarten dan uiteindelijk heel goed : de herdenking viel mooi in het weekend en vele partners in deze herdenking maakten van de gelegenheid gebruik om er iets extra’s aan toe te voegen.

Het werd echter een meer dan bewogen dag toen plotseling Norbert De Cae, één van de medegezellen op de uitstap, zich niet goed voelde en al snel met hoge spoed naar een aanpalend ziekenhuis werd gebracht voor verder onderzoek. Al snel bleek dat er meer aan de hand was en werd hij overgebracht naar het centraal gelegen ziekenhuis in Kent. Toen bleek dat niettegenstaande alle hulp er niets meer was dat Norbert onder ons zou kunnen houden.

Dit zette uiteraard een echte domper op wat een feestelijke en gezellige uitstap had kunnen worden. Iedereen heeft echter het beste van zichzelf gegeven om elkaar te troosten en bij te staan in deze moeilijke situatie.

Namens het Feestcomité Zeebrugge condoleren wij dan ook zijn echtgenote Anita Truyaert en de ganse familie De Cae.

 

 

 

Hoogdagen van Saint-George’s-Day in Zeebrugge Dorp!

 

Vanaf 15 april 2016 stond het SGD gebeuren centraal in Zeebrugge voor het Feestcomité maar evenzeer voor de ruime delegatie Royal Marines die elk jaar opnieuw vol enthousiasme afzakken naar Zeebrugge om hun vele vrienden en kennissen opnieuw te gaan begroeten.

Na een eerste begroeting op vrijdagavond in hotel IBIS Styles en een winderige maar droge ceremonie op de Strandwijk stond uiteraard de grote plechtigheid in het dorp op zondag 17 april op het programma.

In een druk bijgewoonde oecumenische dienst, waar nauwelijks nog een vrije stoel te bespeuren viel, werd de aanzet gegeven van het derde luik van SGD. De herdenking en bloemenhulde op de militaire begraafplaats palend aan de Sint-Donaaskerk kon op heel veel belangstelling rekenen. Daarna ging de stoet op weg naar het Admiraal Keyesplein. Het plein is ondertussen opnieuw aangelegd en niet alle werkzaamheden zijn reeds achter de rug. Het was dus even wennen aan de nieuwe situatie maar al vlug vond iedereen een plaatsje voor een laatste kransneerlegging aan het monument door de Britse ambassadeur, Alison Rose. De stadsdiensten hadden een puike prestatie geleverd om er een propere en veilige plaats te maken zodat de korte plechtigheid in alle sereniteit kon verlopen.

Daarna trok de stoet verder naar het Gemeenschapshuis waar traditioneel enkele korte speeches werden gehouden. Ook hier onderscheidde de ambassadeur zich door haar speech gedeeltelijk in het nederlands te doen. Belangrijker was echter de overhandiging van een reuze pakket boeken aan de laureaten van de jaarlijkse schoolwedstrijd over SGD. Uiteraard werden ook de directrice en de leerkracht even in de bloemen gezet als dank voor hun inzet voor deze in het leven geroepen wedstrijd door Marcel Louwagie die ons spijtig genoeg ontvallen is.

Daarna volgde een uitgebreide receptie met een lekkere “Brugse Zot” en smakelijke broodjes.

Rond 13:00 werden de deelnemers voor de lunch verwacht in de Albatros zaal. Met meer dan 140 genodigden werd het een volle zaal die leuke herinneringen boven haalden en genoten van het lekkere maal.

Daarna was het, spijtig maar helaas, terug tijd om afscheid te nemen en de bus een veilige reis terug toe te wensen.

Tot volgend jaar!

 

 

Frisse wake-upcall op de strandwijk op 16 april tijdens de Saint-George’s-Day bloemenhulde

 

De herinnering ophalen wat hier even verderop, bijna honderd jaar terug, heeft afgespeeld vergt heel wat volharding. De wind blies namelijk heel erg fors uit de meest ongunstige richting zodat iedereen er verkleumd bij stond. Maar dat hebben de deelnemers aan de herdenking er meer dan graag voor over als je even nadenkt wat de jonge mannen hier bijna honderd jaar terug te wachten stond en velen er zelfs hun leven voor gaven om de Saint-George’s actie tot een succes te maken.

Heel wat militaire personaliteiten, actief zowel als gepensioneerd, maken van deze herdenking dan ook een luisterrijke gebeurtenis.

Maar toch was iedereen blij toen de verstramde ledematen konden opgewarmd worden bij een lekkere kop koffie!

 

 

 

Het Brugs Mannenkoor raakt meer dan één gevoelige snaar tijdens Saint-George’s-Day herdenkingsoptreden.

 

Als extra element in de omlijsting van het Saint-George’s-Weekend had het Feestcomité dit jaar gekozen om het Brugs Mannenkoor, onder leiding van Heidi De Caluwé, uit te nodigen op zaterdag 16 april.

Het werd een zeer intens optreden die méér dan één traan liet wegpinken tijdens het brengen van het aangepast repertoire en de stijlvolle aankondigingen.

Uiteraard was er ook meer dan één pluim voor de solisten op trompet, hobo en piano.

Het Brugs Mannenkoor heeft bij deze echt haar visitekaartje afgeleverd en in de verte lonken er wellicht nieuwe horizonten voor deze ambitieuze groep!

Aangenaam verbroederingsfeest in IBIS Styles Hotel bij aanvang Saint-George’s weekend.

 

Al naar vanouds verwelkomen wij onze Britse gasten bij hun aankomst in het nieuwe IBIS Styles hotel waar zij gedurende dit weekend verblijven met een gezellig dinertje.

Het hernieuwen van de vriendschapsbanden die door de jaren heen gesmeed zijn, staat natuurlijk voorop tijdens deze gezellige bijeenkomst.

Uiteraard worden hier ook de laatste details van het weekend gecheckt en gefinaliseerd.

En als afsluiter is er natuurlijk de reuze ijstaart opgesmukt met de beide nationale vlaggen.

Die smaakte bijzonder lekker en was meteen de aanzet naar een succesvolle 30ste herdenking!

 

 

 

Paaspetanquetornooi

 

Feestcomité Zeebrugge hield op 6 april 2016, samen met de Stella Maris petanque club,  zijn allereerste Paaspetanquetornooi, de eerste wedstrijd voor het klassement van 2016.  Later dit jaar volgen nog het zomer- en het Kersttornooi.

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen….. de 28 spelers trotseerden de buien en maakten er samen met hun supporters een sportieve namiddag van. 

Gelukkig kon er geschuild worden in de tenten van het feestcomité die langsheen de petanquebanen waren opgesteld. Met af en toe een pintje, een warme tas koffie of een wijntje werd het uiteindelijk toch nog een gezellige wedstrijd.

We  kijken al uit naar het zomertornooi….. hopelijk zonder regen !

1 Andy Ver Eecke 3 25
2 Victor Six 3 24
3 Ronny De Groote 3 22

Zand, Zee, Zeebrugge Strandwijk en … chocolade!

 

De paashaas had op zijn tocht doorheen Zeebrugge tientallen kunststof eieren verstopt in het zand op het strand.

Gretige kinderhandjes haalden ze in een mum van tijd boven en ruilden ze in voor een zak vol lekkere chocolade.

Ondertussen genoten de papa’s en de mama’s van het graven van hun kinderen in het mulle zand of van een lekker drankje in de bar van Banana Moon die de paashaas alle vrijheid had geboden om de eieren te verstoppen!

Dat smaakt naar meer!

 

Paashaas gesignaleerd in Zeebrugge Dorp!

 

Ook dit jaar was de paashaas er in geslaagd om mandenvol chocoladen eieren rond te strooien in de tuin van de pastoor.

De vele grijpgrage handjes hadden weinig moeite om alles bijeen te graaien en in hun mandjes weg te stoppen.

Terwijl de papa’s en mama’s genoten van een warme chocoladedrank, kwam een joelende kroost even later hun oogst tonen. Het was moeilijk om hun enthousiasme te temperen om al dat lekkers zo spoedig mogelijk achter de kiezen te stoppen. Als dat maar geen indigestie zal opleveren!

 

 

 

 

 

 

Bloemschikken Feestcomité : les 2

In de paassfeer.

Bloemschikken Feestcomité :  les 1

Een bloemetje voor Valentijn!

 

Welk thema kon er beter passen om het drieluik van het bloemschikken te starten dan Valentijn? Iedere deelnemer kon onder de gedreven begeleiding van Saskia van bloemhandel “Papaver” op het einde van de sessie een prachtig bloemstuk mee naar huis nemen.

De tweede sessie heeft als thema Pasen.  Er zijn nu reeds heel wat inschrijvingen voor deze sessie maar er zijn nog enkele plaatsjes op dinsdag 15 maart. Inschrijven uiterlijk vrijdag 11 maart! 

Nieuwjaarsreceptie

Toasten op 2016!

 

Het wordt stilaan traditie om op een woensdag in het midden van de maand januari het glas te heffen op het oude en het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Feestcomité Zeebrugge.

Voorzitter Michel Monbaliu en gastspreker burgemeester Renaat Landuyt spraken de ruim 200 aanwezigen toe. De focus werd voornamelijk gelegd op de verwachte komst van asielzoekende vluchtelingen en het aanmeren van cruiseschepen. Iedereen zoekt immers een veilige haven, nietwaar? Uiteraard werden ook de nieuwe leden van het feestcomité even in de kijker geplaatst

Maar dan was het uiteraard hoog tijd voor de receptie! De smaakpapillen werden gestreeld met een keur van drankjes en een waaier van verfijnde vishapjes en broodjes.

De foto’s spreken dan ook duidelijke taal met enkel glunderende gezichten! 

Kerstboomverbranding 09-01-2016

Laatste kerstbomen gaan de lucht in!

 

Op het einde van een feestelijke eindejaar periode wordt er naar aloude traditie een hemels warm vuurtje aangemaakt met de verdorde kerstbomen die even voordien menige huiskamer tot een feeëriek decor hadden omgetoverd.

Het Feestcomité Zeebrugge en de Handelsgebuurtekring van Zeebrugge-Bad hadden andermaal de handen in elkaar geslagen om op deze negende januari ’16 wat warmte te maken door een kerstboomverbranding op het strand van Zeebrugge.

Uiteraard was er een lekker warm drankje, of een drankje dat heel wat warmte bracht, voorhanden, zodat de, gratis aangeboden!, sprotjes gretig werden verorberd door de talrijk aanwezigen.

Er was ook een ruime delegatie schepenen en gemeenteraadsleden aanwezig die konden getuigen van de aanwezigheid van een ruime schare geïnteresseerde Zeebrugse bewoners.