Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Seniorenfeest

Vrijdag 24 november 2017

 
“Er zijn dit jaar, in Zeebrugge, GEEN stoute senioren”, aldus de Sint.
 
Een 100-tal uitgelaten senioren kwamen naar zaal Albatros en reserveerden een gezellige namiddag.
En…die kregen ze dan ook.
Een lekker stuk taart met koffie, een heuse koffieklets, bezoek van Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten en
als afsluiter boterhammen met rauwe Brugse hesp.
Wat een succes !
 
De medewerkers van het Feestcomité werkten graag mee om hen een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen.
 
 

 

11 november viering

 

Wapenstilstand

 

Net zoals vorig jaar opteerden het Feestcomité Zeebrugge en de NSB afdeling Zeebrugge ervoor om de herdenking van de wapenstilstand van zowel Wereldoorlog I en II opnieuw op een aansluitende datum te laten doorgaan. Zondag 12 november leende zich daar bijzonder goed toe.

Om 10:00 had iedereen afspraak in de Sint-Donaaskerk. Een afvaardiging van het Brugse schepencollege en een vertegenwoordiger van het Marine component Zeebrugge werden geflankeerd door de leden van de plaatselijke NSB afdeling en het Feestcomité.

Maar ook opvallend veel dorpsbewoners hadden zich de moeite getroost om ondanks het gure weer aanwezig te zijn op deze herdenking.

Misschien zat de aanwezigheid van de Sint Cecilia harmonie uit Steenbrugge daar voor iets tussen? Hun puntgave vertolking streelde ieders oor en lokte dan ook een terecht applaus uit op het einde van de misviering.

Na de stemmige misviering opende zich het luik van de bloemenhulde aan het herdenkingsplekje vlak naast de kerk. De weergoden hadden net de hemelsluizen gesloten waardoor een nat pak vermeden kon worden en enkel de nijdige wind het enthousiasme temperde.

Maar al heel snel kon iedereen zich opnieuw naar binnen begeven waar achteraan in de kerk iedereen zich wat kon opwarmen. Het Feestcomité zorgde er bovendien voor een lekker wijntje, een fris drankje en wat lekkere hapjes. Al spoedig galmden de vele stemmen doorheen de kerk. Deze herdenking eindigde dan ook op een passende wijze : vrienden namen van elkaar afscheid waar ooit wapens mensen uiteen hadden gedreven.

 

 

De Mugge van Brugge

 

Willy Lustenhouwer komt tot leven!

 

Voor de tweede maal op rij wekte Kevin Rombaux onder zijn alias, De Mugge van Brugge,  de vele herinneringen en souvenirs aan de glorietijd van Willy Lustenhouwer opnieuw tot leven.

Op zijn bijzondere manier zette hij de typetjes klaar en vertolkte op grandioze wijze  het vakmanschap van Lustenhouwer.

Vele aanwezigen konden sketches gewoon mee vertellen zoals ze op het toneel werden gebracht.

Kortom het werd een avond vol plezier en iedereen haalde naar hartenlust anekdotes en herinneringen aan een ver vervlogen maar nog steeds nabije tijd, naar boven.

Eén ding was zeker : iedereen vertrok met een (glim)lach op zijn gelaat!

 

Quiz avond.

 
Jean, Paula, Geert en Myriam, de “4 grijze cellen van het Feestcomité Zeebrugge”
namen op vrijdagavond 29 september 2017 deel aan de Eerste Brugse Generatieclash,
een ludieke quiz, een duel tussen jong en oud.
En dat ze het goed deden…daar mag je zeker van zijn.
Ze behaalden de 7de plaats op 18 deelnemende ploegen. Proficiat !

 

 

 

Reis Passendale - Ieper en Armentiers

Met een groep van een 70-tal enthousiastelingen vertrok het Feestcomité Zeebrugge op 2 september 2017 om 8 u 30  richting Passendale.

Na een lekkere tas koffie met cake of koek, kregen we een interessante rondleiding in de “Oude Kaasmakerij”.  Natuurlijk
mochten de verschillende kaasproevertjes niet ontbreken.
Een blauwe hemel en een stralende zon waren onze partners bij het Tyne Cot, een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden
uit de Eerste Wereldoorlog in Passendale.  Indrukwekkend.
Rond 12 u 30 begonnen onze magen te knorren en mochten we in “Pacific Eiland” te Ieper genieten van een lekker maal,
kip met frietjes en sla.
Iedereen voldaan de bus op….richting Armentiers.
In de brasserie Lepers ontdekten we hoe het bier “L’Angelus” gebrouwen wordt en mochten we zelfs proeven !
De dag eindigden we met een broodmaaltijd in “Pacific Eiland” te Ieper.
Stralende dag, iedereen content en veilig terug thuis in Zeebrugge dankzij Albions Tours.
Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte en dank aan iedereen die er bij was.

Krakersfeest

 
Zoals ieder jaar is er naar aanleiding van Zeebrugge kermis het jaarlijks krakersfeest.
 
100 welgezinde mensen genoten van een heerlijke koffienamiddag in zaal Albatros met gebak - een babbeltje - een natje en een droogje , daarna was er tombola ,een broodmaaltijd en natuurlijk een gratis drankje ter gelegenheid van Zeebrugge kermis ,aangeboden door de voorzitter van het feestcomité Michel Monbaliu en zijn bestuur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dankjewel, Monique, voor het openstellen van je infrastructuur tijdens onze 3 petanque wedstrijden (Pasen, Kermis, Kerstmis).
 

Petanquetornooi van Zeebrugge kermis.

Onder een stralende hemel en een temperatuur van bij de 30 gr namen 38 personen deel aan de petanque , georganiseerd door het Feestcomité Zeebrugge in samenwerking met de Stella Maris petanque club.

Het Feestcomité zorgde naar goede gewoonte voor wat confort met 3 tenten die voor wat afkoeling zorgden in de schaduw ,en dat konden ze goed gebruiken.

Natuurlijk mocht een natje en een droogje niet ontbreken ,en een lekker broodje met worst kon al goed smaken.

 

Raid of Valour.

Het Feestcomité Zeebrugge kon zondag zijn steentje bijdragen bij het prachtig initiatief van Zeebruggenaar Gert-Jan Vanneste
en team van “Raid of Valour”.
Spetterend slot van een geslaagde dag, afterparty met o.a. DJ Robert Abigail.
 

Eerste Obstacle Run in Zeebrugge gooit hoge ogen!

 

De eerste editie van de Raid of Valour Obstakel Loop was meteen een toonbeeld van professionalisme en gedreven inzet van vele medewerkers.

Gert-Jan Vanneste en zijn equipe, waaronder vele leden van het Feestcomité,  hebben er echt alles aan gedaan om de eerste editie meteen echt op de kaart te zetten.

Uiteraard was het zonnige weer een meevaller voor de bezoekers en de dansers op de afterparty. Het betekende echter ook dat de vele deelnemers nog maar eens enkele extra druppels zweet op het parcours achterlieten.

Het was dus zeker een meerwaarde en het oogt bovendien mooi als aanvulling op de kermiskalender van het Feestcomité.

Nu wordt het afwachten of de organisatie voldoende sterk staat om een tweede editie aan te kunnen…

Wordt vervolgd!

 

Zeebrugge kermis baadt in de zon!

 

De weermannen hadden een schitterende kermiszon voorspeld en dat bleek achteraf volkomen correct te zijn.

De rommelmarkt trok zich dan ook reeds vroeg op gang. Alle deelnemers hadden moedig het stof van hun vergeten spulletjes weggeblazen en zorgden voor een bont allegaartje waar ieder wel iets van zijn gading kon vinden.

Ondertussen hadden de kantklossters van ’t Mentebolletje uit Blankenberge reeds hun tafel ingenomen in de Sint-Donaaskerk om hun kunnen te tonen terwijl hun prachtige werkstukken rondom hen tentoon waren gesteld.

Rond elf uur was het tijd voor de officiële opening van de kermis.

Schepen Hilde Decleer, geflankeerd door gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke en onze Vis ambassadrice Claudine Janssens, knipte gezwind het lint door en verklaarde de kermis voor geopend.

In de namiddag waren er gesmaakte optredens van de Splenters, de plaatselijke toneelgroep, die opnieuw een eigen wagenspel brachten :”De nieuwe lichting”. De vele voorstellingen konden telkens op heel wat belangstelling rekenen. Ook het Rode Kruis was van de partij met een informatieve demo van het gebruik van een AED (automatische defibrillator).

Ondertussen konden de allerkleinsten genieten van een gratis ritje (gesponsord door het Feestcomité!) op de paardenmolen!

Ondertussen gaf Peter Locket, geassisteerd door Martin Dewinter, het beste van zichzelf op de markt en tilde de sfeer nog een paar graden hoger.

Als afsluiter stond “Tunes Borrowed” geprogrammeerd. Ter hoogte van café De Vrede zorgden ze voor een spetterend slot van deze uitstekend verlopen kermiszaterdag.

Het goede weer is reeds opnieuw besteld voor volgend jaar

 

 

Donder en bliksem op Festival van de Noordzee!

 

Iedereen hield de adem in toen de weergoden pal op de middag alle duivels ontbonden en met donder en bliksem tijdens een felle bui roet in het eten probeerden te gooien op deze 15de augustus.

Maar uiteindelijk verloren ze het pleit tegen de stralende augustuszon die langzaam maar zeker het Festival van de Noordzee op gang vuurde met haar warme stralen.

En wie zon, zee en vakantie in de mond neemt, kan er donder op zeggen dat het publiek niet zal ontbreken!

Uiteraard had het Feestcomité Zeebrugge, samen met alle andere partners,  er opnieuw voor gezorgd dat er een aangenaam programma werd aangeboden.

De foto’s weerspiegelen uiteraard de gesmaakte optredens van Het Shanty koor uit Blankenberge, gevolgd door hun stadsgenoten 4 Beaufort en als absolute topper uit Zeebrugge, niemand minder dan … Orry!

Tussendoor werden er ook nog kilo’s garnalen gepeld en werd er opnieuw een Visambassadrice gekozen.

Deze keer werd Claudine Janssens gelauwerd.

Traiteur De Ruyck had zijn beste visje klaar in de pan voor alle grote en kleine hongertjes terwijl Hubert en zijn team van café Rembrandt alle dorst wegspoelden.

Zo groeit het Festival van de Noordzee rondom de jachthaven elk jaar weer wat groter en werd het opnieuw een voltreffer van formaat!

 

 

Bus & Boot havenverkenning!

 

Niemand kan zich nog precies de datum van de eerste havenverkenning herinneren maar het blijft nog altijd een uithangbord dat gedragen wordt door Toerisme Brugge, MBZ, rederij Franlis en het Feestcomité.

Soms zit de bus barstensvol en soms zijn er slechts enkele deelnemers, maar telkens opnieuw gaat er voor hen een nieuwe wereld open als alles wat Zeebrugge en zijn haven te bieden heeft, aan hen wordt gepresenteerd.

Albion Tours had zijn nieuwste dubbeldekker ingezet voor dit evenement op 15 augustus en zorgde ervoor dat de deelnemers en hun begeleiders alle hoekjes van Zeebrugge leerden kennen en bracht hen daarna veilig terug tot aan de kade waar Rederij Franlis hen aangenaam verraste met een bord vol lekkers uit de zee.

Ben je nog nooit mee geweest? Dat kan dit jaar nog op dinsdag 22 en 29 augustus. Zeker doen!

 

 

Schattenjacht

Ondanks het Belgisch kwakelweertje deden toch ongeveer 50 kinderen mee aan de schattenjacht op de dijk in Zeebrugge ,ze grapten achter de blokjes in het zand om de schat te vinden,en met wat hulp van mama en papa was dat super leuk ,en mochten ze hun prijs afhalen bij de Voorzitter en zijn bestuur.

APERITIEFCONCERT

Op de tonen van het Belgisch Volkslied, startte de harmonie
“KMM Poldergalm” uit Dudzele op 21 juli 2017 het aperitiefconcert
op de Zeedijk van Zeebrugge.
Met velen kwamen ze luisteren, kijken, swingen en genieten !
Proficiat en Dank aan “KMM Poldergalm” voor hun muzikale bijdrage !
Tot volgend jaar ?=

Gezinsfietstocht van het Feestcomité Zeebrugge

luxe kermisontbijt op de zeedijk op   zondag 09-07-2017

Koffie, cava, ontbijtkoeken, kaas, ham, vers gebakken brood, zon, zee, strand…allemaal ingrediënten voor het ontbijt van
200 enthousiaste ontbijters die zondag 9 juli 2017 afkwamen op het eerste luxe kermisontbijt op de Zeedijk in Zeebrugge.

Zij die er bij waren hadden gelijk, zij die er niet bij waren…. zien we hopelijk de volgende keer.  Succes verzekerd.

De samenwerking tussen MariTimes, Handelsgebuurtekring en het Feestcomité Zeebrugge was TOP.=

Havenrondvaart Zeebrugge.

Iedere dinsdag in juli en augustus stappen een groep belangstellenden in een gecombineerd bus-boot havenbezoek. Dit wordt georganiseerd door het Feestcomité Zeebrugge in samenwerking met Dienst Toerisme Brugge, Rederij Franlis en MBZ.

Een professionele bus neemt vanaf de oude vismijn haar passagiers mee naar het zee-station waar een korte film de haven omgeving in beeld brengt 

Nadien wordt een rondrit gedaan in de haven,en werden we even later opgewacht door de rederij Franlis. Tijdens een gezellig tochtje van dik een uur op de zachtjes kabbelende golven geniet iedereen van het wisselend panorama van kaaien en gigantische schepen. Een frisse pint of een lekker koffietje maakt het geheel compleet.

Kortom een aanrader voor al wie van dichtbij of veraf betrokken is bij de haven van Zeebrugge!

Project "Zon ,Zee...Zorgeloos,

In de periode van 1 juli tot 31 augustus 2017 kan je opnieuw terecht in Zeebrugge-Bad voor het project “Zon, Zee … Zorgeloos, een toegankelijk strand voor iedereen”.

Het initiatief richt zich tot mensen met mobiliteitsbeperkingen, (groot)ouders met peuters of kleuters en anderen. Dankzij Zon, Zee ... Zorgeloos kunnen ze op een comfortabele wijze een gezellige dag op het strand door brengen.

De stad Brugge voorziet in het badengebouw een aangepast toilet en een aangepaste douche. Er kunnen strandrolstoelen en een tiralo (rolstoel om zich tot aan de zee te begeven) gratis ontleend worden en men kan er ook rekenen op de hulp en de inzet van onze jobstudenten/assistenten. Zij assisteren de mensen om naar het strand te gaan. Daarenboven zorgen de jobstudenten voor hulp voor een vlotte transfer naar de strandrolstoel. … .

Kom je als persoon met een beperking met de tram of met de trein naar Zeebrugge, dan kunnen onze assistenten ook zorgen voor de begeleiding van de aankomstplaats tot aan het strand. Het volstaat in dit geval om, voorafgaand aan je bezoek, even te telefoneren naar het nummer 0472 90 08 45. Let op: dit nummer is pas actief vanaf 1 juli.

Het project ‘Zon, Zee … Zorgeloos’, is iedere dag open van 10.30 tot 18.30 uur.

Voorstelling zomerbrochure

 

Feestcomité Zeebrugge schiet zomerseizoen op gang met voorstelling van haar zomer evenementenbrochure

 

Aan de vooravond van de grote zomerverlof periode stelt het Feestcomité Zeebrugge de geplande activiteiten voor tijdens een perspresentatie.

Zaterdagavond 17/06 stelde voorzitter Michel Monbaliu, geflankeerd door alle leden van het Feestcomité en in het bijzijn van Schepen Mieke Hoste en Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke, de mooie zomerbrochure voor.

Opvallende nieuwigheden dit jaar zijn het eerste groot kermis ontbijt op de Zeedijk op zondag 09/07. Uiteraard is er ook het gloednieuwe driedaagse wereldmuziek festival Bomboclat van 21 tot 23 juli. Ook nieuw dit jaar is de door de Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en Stad Brugge ontwikkelde Erfgoedwandeling doorheen Zeebrugge dorp. Finaal is er op kermis zondag 27/08 voor de eerste keer een obstakelloop “Raid of Valour”.

Maar uiteraard zijn ook heel veel activiteiten op de agenda die hernomen worden uit het aanbod van voorgaande jaren omwille van hun succes!

Alle info is uiteraard te vinden in de brochure maar eveneens op de website van het Feestcomité :

www.feestcomitezeebrugge.brugseverenigingen.be

Als het prachtige zomerweer waaronder deze voorstelling van de brochure verliep slechts een voorbode is van wat we nog mogen verwachten, dan staat ons een schitterende zomer te wachten met een volle agenda!

 

Stralend weer tijdens herdenking Saint-George’s Raid op zondag 30 april.

 

De weergoden waren het Feestcomité Zeebrugge ook dit jaar weer bijzonder gunstig gezind om op de finale dag van de driedaagse herdenking van de “Raid on Zeebrugge” het allerbeste weer in weken op de menu te zetten.

Alles verliep dan ook in een zeer aangename sfeer.

De oecumenische kerkdienst, opgeluisterd door de Sint Leo Scouts Harmonie, kende een ruime belangstelling, waarna iedereen zich naar het aanpalende kerkhof begaf voor een passende en emotionele bloemenhulde.

Stoetsgewijs trok iedereen daarna naar het Admiraal Keyesplein waar de Britse ambassadrice, Alison Rose, samen met Luitenant-Generaal Fulton KBE°, de poppies wreath ophing aan de opgefriste lauwerkrans die op de originele stenen van de muur is bevestigd.

Na deze korte herdenking zette de stoet zich opnieuw in beweging naar de grote zaal van het Gemeenschapshuis waar enkele korte toespraken en bedankingen werden geuit, waarna de prijswinnaars van de jeugdwedstrijd “ruim in de boeken werden gezet”.

Even na de middag schoven ruim honderd deelnemers aan voor een gezellige lunch in de Albatros.

Maar zoals altijd ging de tijd zo snel voorbij dat het haasten werd om iedereen tijdig op de bus te krijgen om naar Calais te rijden en daarna met de ferry op te stomen naar Dover.

En vanaf nu begint de spanning zich op te bouwen, want volgend jaar, 2018, vieren wij de honderdste herdenking. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat beloven wij u!

 

° K(night Commander) of the Most Excellent Order of the B(ritish) E(mpire) (bron : Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saint-George’s gedenkplaat onthuld op nieuwe standaard nabij Visserskruis

 

Het Feestcomité Zeebrugge had al een tijdje haar voorkeur geuit om de gedenkplaat die de Royal Marine Association op de “Oude muur” hadden willen plaatsen uiteindelijk beter te positioneren. Het heraangelegd plein nabij het Vissers kruis bleek daar uiteindelijk het meest voor geschikt te zijn.

De gedenkplaat heeft toen, in een eerste poging, heel wat geschiedenis geschreven door beschadiging, tijdelijke ontvreemding en natuurlijk de invloed van weer, wind en zoute zeelucht.

Het Stadsbestuur van Brugge heeft toen echter alles op alles gezet en kosten noch moeite gespaard om een nieuwe roestvrije en weerbestendige standaard te laten maken en daar de gedenkplaat op een veilige manier op te monteren.

Zaterdag 29 april, ter gelegenheid van het bezoek van de afvaardiging van de Royal Marines, was het dan ook een unieke kans om samen met het Stadsbestuur van Brugge, de gedenkplaat officieel in te huldigen.

Vanaf de gedenkplaat kan je nog altijd de “Oude muur” zien waarop deze gedenkplaat alludeert. Anderzijds is het Vissers kruis ook een aantrekkelijke pleisterplaats voor de toeristen. De combinatie van beide elementen zal er dan ook voor zorgen dat deze gedenkplaat niet onopgemerkt zal blijven.

 

 

 

 

Duitse ambassadeur legt bloemenkrans aan het Saint-George’s monument op de strandwijk

 

Onder ruime belangstelling werd er op de dijk ter hoogte van het monument een huldiging gebracht met een korte maar intense plechtigheid waarbij de traditionele  waarden nogmaals in de verf werden gezet.

Uiteraard vormde de bloemenhulde een belangrijk onderdeel van deze ingetogen ceremonie.

Maar het allerbelangrijkste is uiteraard dat “oude vijanden” elkaar de hand kunnen schudden en over het verleden heen kunnen bouwen aan een toekomst waarin oorlog en geweld niet meer voorkomen.

Dat alleen is een hart onder de riem van iedereen die zich inzet om van deze herdenking telkens opnieuw een pakkende herinnering te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Startschot Saint-George’s weekend Zeebrugge gegeven in IBIS Styles Hotel.

 

Het fors uitgebreide IBIS Styles hotel was ook dit jaar de plaats van afspraak voor het traditionele verbroederingsfeest dat de start vormt voor het Saint-George’s weekend.

Sedert enkele jaren is dit hotel hun pleisterplaats geworden.

Het werd een gezellig samenzijn met een lekker dinertje. De jarenlange vriendschappen werden opnieuw opgefrist en bezegeld met een lekker natje en een droogje.

Uiteraard worden hier ook de laatste details van het weekend gecheckt en gefinaliseerd.

En als afsluiter is er natuurlijk de reuze ijstaart opgesmukt met de beide nationale vlaggen.

Die smaakte bijzonder lekker en was meteen de aanzet naar een succesvolle 31ste herdenking!

 

 

 

 

 

 

 

99 ste keer “Eight Bells ceremonie” in Dover

 

Op 23 april ’17 herdachten we met onze aanwezigheid van een mooie delegatie van het Feestcomité Zeebrugge en verschillende vertegenwoordigers van militaire en burgerlijke organisaties de ceremonie van de “Eight Bells” in Dover, Groot-Brittannië.

Deze ceremonie is de kern van de eerbetuiging voor de moedige mannen die in 1918 een vermetel plan probeerden uit te voeren. Zij voeren met verschillende schepen naar Zeebrugge in een poging om de doorvaartgeul nabij de Visartsluis te blokkeren.  Ongetwijfeld hadden ze gehoopt dat hun actie nog beter zou zijn gelukt, maar evenzeer werd de in- en uitvaart van de Duitse duikboten tijdelijk belemmerd.

Uiteraard is deze jaarlijkse herdenking door de jaren heen uitgegroeid tot een evenwichtig programma dat zowel een eerbetoon aan de deelnemers van de actie als een aantal toeristische aspecten combineert. De glunderende gezichten op de foto’s getuigen van het prachtige weer dat ons door de natuur werd gegund!

Uiteraard kijkt iedereen nu al uit naar het volgende lange weekend want dan komt de Britse delegatie naar Zeebrugge om ook hier de herdenking te kunnen doen.

 

De Kust Zeebrugge

Schatten van de haven

Erfgoedwandelroute

Erfgoedwandeling Zeebrugge officieel geopend op zaterdag 22-04-2017

 

Er is een nieuwe bouwsteen toegevoegd aan het aanbod dat wij aan ieder die van ver of heel dichtbij met Zeebrugge is verbonden kunnen aanbieden. Het is dus zeker niet enkel voor de cruise toerist of de toerist uit binnen en buitenland bedoeld, maar ook voor de bewoners zal het een verrijking van hun kennis meebrengen.

Onder de impuls van Provincie West-Vlaanderen, Westtoer, Stad Brugge en Seafront is er een wandeling doorheen Zeebrugge dorp in kaart gebracht. Op deze route worden een aantal heel interessante aspecten van Zeebrugge dorp in detail uiteengezet. Er is ook een praktische uitplooibare kaart die al deze details in vier talen ondersteund. Maar het meest markante aan de opzet is ongetwijfeld het aanbrengen op de voetpaden van het parcours door middel van koperen klinknagels die als een baken de weg wijzen doorheen het dorp.

De totale afstand van het parcours bedraagt 5,8 km maar er zijn best wel wat doorsteekjes mogelijk om het parcours wat korter te maken, indien dit gewenst mocht zijn..

Uiteraard is het aan te raden om de ontbrekende stukken op een latere datum te gaan verkennen. Zo zie je maar dat er best wel wat te zien is in Zeebrugge.

Als Feestcomité Zeebrugge zijn wij dan ook uitermate tevreden met dit initiatief!  

Paashaas perfect geland in Zeebrugge Dorp!

 

Niettegenstaande de zon niet echt van de partij was, slaagde ook dit jaar de paashaas erin om de tuin van de pastoor te vinden middenin Zeebrugge dorp.

Met tientallen stormden klein dreumesen en grotere kleuters de tuin in om het vele lekkers weg te graaien tussen de struiken en de planten en op te bergen in hun mandje of zakje.

Ondertussen genoten de papa’s en mama’s van het jong gejoel en van een warme chocoladedrank Even later kwam een enthousiaste kroost trots hun oogst tonen. De pretlichtjes in hun ogen vertelden meer dan woorden kunnen beschrijven!

De moeilijkste taak is nu aan de ouders : hoe slaag ik erin om al dit lekkers niet in één keer te laten verdwijnen in de gulzige mondjes van hun lievelingen?

 

 

Paaspetanque 12-04-2017

De zon was deze keer niet van de partij op de Paas petanquetornooi georganiseerd door het Feestcomité in samenwerking met de Stella Maris petanque club.Toch vonden niet minder dan 30 deelnemers de moed om de ballen zo dicht mogelijk bij het but te krijgen en zo een prijsje op te kop te tikken.
Het Feestcomité zorgde naar goede gewoonte voor wat comfort onder de strategisch opgestelde tenten die tevens onderdak boden aan allerlei lekkere dranken en smakelijke worstenbroodjes. Ondanks de kou werd het dus toch een aangename en succesvolle namiddag.
Na het tornooi werden eerst de prijzen van 'Petanque kampioenschap 2016' (Paastornooi-Kermistornooi-Wintertornooi)  uitgereikt door voorzitter Michel Monbaliu:
Bij de Dames:
- 1 Nadia Van Hove
- 2 Valerie Hoevenaer
- 3 Jacqueline Ballegeer
 
Bij de Heren:
- 1 William Tanghe
- 2 Ronny De Groote
- 3 Jacques Bailly
 
Winnaars van het nieuw seizoen 'Paastornooi 2017- Feestcomité Zeebrugge':
- 1 Chris Brion
- 2 Jean Claude Bailly
- 3 Linda
- 4 Ronny De Groote
- 5 Georges Allaert
 

Herdenking van de ramp Herald of Free Enterprise (dag 2 )

For whom the bell tolls/tolled…

 

Niets kon meer toepasselijk zijn dan de titel van dit boek van de hand van Ernest Hemingway bij de herdenking van de ramp met de Herald of Free Enterprise, nu dertig jaar geleden.

Op 6 maart 1986 speelden schuld of onschuld geen rol toen de zee, geholpen door menselijk falen, snel een graf werd voor bijna 200 passagiers. Door een speling van het lot, de nabijheid van een zandbank, werd een nog groter onheil nipt vermeden.

Vreemd genoeg is de scheepsbel van het verdoemde schip het enige tastbare bewijs van haar bestaan dat nog overblijft. Het werd ergens uit een vergeethoekje gehaald, gepresenteerd in de kerkdienst op zondag 5 maart en zal daarna overgebracht worden naar Dover. Daar zal het een plaatsje krijgen in de Saint Mary’s Church naast de andere memorabilia die herinneren aan deze droeve gebeurtenis.

De Herald of Free Enterprise heeft nu dus Zeebrugge helemaal verlaten.

Toch zullen de herinneringen aan wat er in die verschrikkelijke nacht gebeurde voor altijd krassen in het geheugen van alle betrokkenen nalaten.

 

Nieuwjaarsreceptie

Welkom 2017!

 

Ook dit jaar heeft het Feestcomité al haar relaties uitgenodigd op een welkomstdrink op het nieuwe jaar 2017!

Bijna 200 genodigden vulden de feestzaal van het Gemeenschapshuis op woensdag 11 januari en luisterden achtereenvolgens naar de voorzitter Michel Monbaliu, gevolgd door burgemeester Renaat Landuyt en tot slot de provinciaal gedeputeerde Bart Naeyaert.

Nieuw dit jaar was de actie om een financieel steuntje te geven aan een lokale vereniging die het meer dan goed zal kunnen gebruiken. De Zeescouts Zeebrugge, die volop in de verbouwingen van hun lokalen investeren, waren dan ook heel blij verrast toen ze uitgenodigd werden om een cheque van liefst 1.000 euro in ontvangst te nemen.

Toen was het uiteraard hoog tijd om iedereen zelf aan het woord te laten, genietend van een keur aan hapjes en lekkere dranken.

De foto’s kunnen enkel bevestigen dat het er meer dan aangenaam toeven was!

Kerstboomverbranding op het strand van Zeebrugge-Bad

De drie koningen waren nog eventjes in Zeebrugge gebleven om samen met de Handelsgebuurtekring en het
Feestcomité de kerstbomen, die met de feestdagen gezelligheid in huis brachten,  op het strand te verbranden.
Het waren net die drie koningen die met hun liederen voor de sfeer en gezelligheid zorgden.
Tal van Brugse politici waren aanwezig.
Een jeneverke of een chocolademelk en een boterham met sprotjes…. wat moet een mens nog meer…..
Iedereen content !
Een gelukkig, vredevol 2017 voor iedereen.