Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verbroederingsfeest

 

Startschot “100 jaar Saint-George’s Raid” weekend Zeebrugge gegeven in IBIS Styles Hotel.

 

Niettegenstaande het bijzonder drukke programma naar aanleiding van de “100 jaar Saint-George’s Raid” weekend herdenking, werd er traditiegetrouw de aftrap gegeven in het fors uitgebreide IBIS Styles hotel.

Sedert enkele jaren verblijven hier de Royal Marines tijdens dit lange weekend.

Hoewel bij de aanvang niet iedereen kon aanwezig zijn omdat gelijktijdig de tentoonstelling van Sint-George’s werd geopend, was het toch aangenaam toeven tussen ondertussen bekende gezichten.

Toen even later alle ontbrekenden toch nog konden aansluiten, was het moment aangebroken om speciaal voor deze unieke gelegenheid gecreëerde geschenken uit te wisselen.

Het Feestcomité mocht een prachtige gegraveerde kristallen set ontvangen om een klassieke Britse Port te degusteren. Voorwaar een mooie blijk van waardering vanwege onze Britse gasten!.

Uiteraard waren er ook een prachtig ontworpen pin, een dasspeld en een foto op doek.

Als afsluiter van dit verbroederingsfeest was er dit jaar een prachtige taart getooid met de beide nationale vlaggen.

Die smaakte bijzonder lekker en deed al iedereen watertanden om het vervolg van dit prachtige weekend te smaken!

 

.

 

Paaspétanquetornooi

Woensdag 11 april 2018 organiseerde het Feestcomité Zeebrugge m.m.v. de  pétanqueclub Stella Maris  hun Paastornooi met 32 deelnemers op de terreinen van “Stella Maris “ en dat voor het klassement 2018.
Onder een bewolkte hemel en een fris noorderwindje kwam toch veel volk opdagen om te supporteren ,met een natje en een droogje was het een zeer aangename namiddag.
Het Feestcomité had gezorgd voor wat comfort en had 3 tenten geplaats en dat konden we goed gebruiken.
 
 

 

Paashaas gesignaleerd in Zeebrugge Dorp!

 

Onder een flauw zonnetje verzamelden vele jonge spruiten, vergezeld door hun ouders, aan de pastorie in het dorp op uitnodiging van de paashaas!

Die had via een leuke affiche immers laten weten dat ze deze zaterdag ochtend langs zou komen om al die grijpgrage handjes te vullen met lekkere chocolade.

Dat deze oproep niet ongemerkt voorbij was gegaan werd bewezen door de ruime aanwezigheid zoals op de foto’s te merken is!

Nadat de paashaas rond halfelf het startraapschot had gegeven, werd in een mum van tijd de chocolade oogst binnengehaald.

Alsof dat nog niet volstond, werd er ook nog eens getrakteerd op lekkere warme chocolade drankje.

Rest enkel nog de moeilijke taak om al dat lekkers niet in één keer te verorberen!

Persmoment 27 maart 2018

Voorstelling toeristische seizoen met de nieuwe editie van het magazine " Zeebrugge en Lissewege - aan - zee "

Herald of Free Enterprise

Zondag 4 maart had in de Sint- Donaaskerk in Zeebrugge de herdenking plaats van de scheepsramp met de Herald of Free Enterprise,gevolgd door een bloemenhulde aan het monument ,en een receptie in de kerk aangeboden door het Feestcomité van Zeebrugge.

Nieuwjaarsreceptie

 

 

Jaarwissel feestelijk begroet met receptie Feestcomité Zeebrugge

 

Het nieuwe jaar werd feestelijk begroet door de vele genodigden op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Feestcomité Zeebrugge. De ruim 200 aanwezigen luisterden aandachtig naar de traditionele nieuwjaar speech van de voorzitter Michel Monbaliu. Hij benadrukte in het bijzonder de onrust die er in Zeebrugge rondwaart en die alles te maken heeft met de vraag waar de nieuwe zeesluis zal ingeplant worden.

Daarop alludeerde de Burgemeester Renaat Landuyt door plechtig aan te kondigen en zich persoonlijk te engageren dat het doemscenario van de westwaartse inplanting naast de bestaande sluis absoluut uitgesloten is. De impact van dit scenario zou immers desastreus zijn voor het voortbestaan van het dorp. Daarnaast had hij vooral oog voor het nieuwe cruise terminal gebouw en andere verwezenlijkingen die al dan niet nog in de pijplijn zitten.

De derde spreker, Marc Adriansens, had het vooral over de economische impact van de transit van wagens in Zeebrugge. Een heel boeiende uiteenzetting die heel veel onderbelichte aspecten van wat er zich in onze achtertuin ontwikkelt en afspeelt even duidelijk schetste.

Daarna was het uiteraard tijd om alle droge kelen te smeren en een lekker hapje te proeven. De equipe van het Feestcomité, aangevuld met een aantal trouwe gelegenheidsmedewerkers, zorgden voor een traditioneel vlekkeloos verloop.

Dit jaar werd opnieuw een financiële actie op touw gezet die door alle aanwezigen werd onderschreven met een kleine bijdrage. Opnieuw kon er dus een cheque van maar liefst 1.000 euro overhandigd worden aan de verantwoordelijken van de jeugdvoetbalafdeling van Zeehaven Zeebrugge.

Toen de laatste druppel Brugse Zot uit het vat was getapt vatte iedereen met een meer dan tevreden gevoel de weg terug naar huis aan.

Wellicht tot volgend jaar?