Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Herald of Free Enterprise

Zondag 4 maart had in de Sint- Donaaskerk in Zeebrugge de herdenking plaats van de scheepsramp met de Herald of Free Enterprise,gevolgd door een bloemenhulde aan het monument ,en een receptie in de kerk aangeboden door het Feestcomité van Zeebrugge.

Nieuwjaarsreceptie

 

 

Jaarwissel feestelijk begroet met receptie Feestcomité Zeebrugge

 

Het nieuwe jaar werd feestelijk begroet door de vele genodigden op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Feestcomité Zeebrugge. De ruim 200 aanwezigen luisterden aandachtig naar de traditionele nieuwjaar speech van de voorzitter Michel Monbaliu. Hij benadrukte in het bijzonder de onrust die er in Zeebrugge rondwaart en die alles te maken heeft met de vraag waar de nieuwe zeesluis zal ingeplant worden.

Daarop alludeerde de Burgemeester Renaat Landuyt door plechtig aan te kondigen en zich persoonlijk te engageren dat het doemscenario van de westwaartse inplanting naast de bestaande sluis absoluut uitgesloten is. De impact van dit scenario zou immers desastreus zijn voor het voortbestaan van het dorp. Daarnaast had hij vooral oog voor het nieuwe cruise terminal gebouw en andere verwezenlijkingen die al dan niet nog in de pijplijn zitten.

De derde spreker, Marc Adriansens, had het vooral over de economische impact van de transit van wagens in Zeebrugge. Een heel boeiende uiteenzetting die heel veel onderbelichte aspecten van wat er zich in onze achtertuin ontwikkelt en afspeelt even duidelijk schetste.

Daarna was het uiteraard tijd om alle droge kelen te smeren en een lekker hapje te proeven. De equipe van het Feestcomité, aangevuld met een aantal trouwe gelegenheidsmedewerkers, zorgden voor een traditioneel vlekkeloos verloop.

Dit jaar werd opnieuw een financiële actie op touw gezet die door alle aanwezigen werd onderschreven met een kleine bijdrage. Opnieuw kon er dus een cheque van maar liefst 1.000 euro overhandigd worden aan de verantwoordelijken van de jeugdvoetbalafdeling van Zeehaven Zeebrugge.

Toen de laatste druppel Brugse Zot uit het vat was getapt vatte iedereen met een meer dan tevreden gevoel de weg terug naar huis aan.

Wellicht tot volgend jaar?